sunnuntai 21. elokuuta 2016

Mini päivitys

Häiritsee!
Jäi sitten toi Green Giant klooni häiritsemään. Kuten uhkasinkin, niin soittelin sillä vielä tovin tekstin kirjoittamisen jälkeen, ihan vaan varmistaakseni siitä mitä kirjoitin.

Tuossa kun ei ole "tone" säädintä ollenkaan, niin "tehdasasetus" ei sovi oikein tälle omalle Sundownille. Tätä vahvistinta on kehuttu hyvin Fender tyyliseksi. Ja sitä se mielestäni on.

Konehuone pedaalista auki ja etsimään "tervetuliais konkka" (Input cap, engl. jos tajuaa paremmin) Ei se nyt mahdottoman kokoinen ollut. 100nF. Mutta muutetaan pienemmäksi!
Uskon ainakin että kannattaa kutistaa sitä arvoa. Sama ilmiöhän meillä on kyseessä kuin olisi pitkä kitarapiuha? Tone kääntyy enemmän nollalle, mitä enemmän metrejä = kapasitanssia. Kokeillaan!


Komponentit laatikosta esiin kaiva!
Nope. Ei mitään järkevää arvoa. Perkeles. Mitä nyt?

Googleen! Jotain "Capacitor in series calculator" tyylistä tekstiä hakukenttään ja menoksi! Awesome, täältä löytyy vastaus. Laitan linkin loppuun minkä löysin. Kokeilemalla eri arvoa, näkee miten konkat käyttäytyy. Rohkeasti siis laitan toisen 100nF konkan jonoon edellisen kanssa, joten saadaan arvoksi 50nF.

Laatikkoa kaivaen löytyy kyllä konkkia. Näemmä 10nF- 1uF konkat ei ole tässä osoitteessa kaikista yleisin laji. Kaikkia muuta kyllä löytyy. Tähän kanssa on itsellä yksi linkki jemmassa, mitä käytän kun en muista näitä konkkia ollenkaan!


Muut korjaukset
Nyt vielä lopuksi käännän Volumepotikan toimimaan oikeinpäin. Olen siis alun perin joskus juottanut väärinpäin 1 ja 3 pinnit tästä. Ärsyttää kun Volume toimii peilikuvana kuin Cilpping säätö :P

Linkit:
Laskin:
http://keisan.casio.com/exec/system/1258035746

Taulukko:
http://www.electroschematics.com/wp-content/uploads/2013/02/capacitors-eia-code.jpg

Kohta lopetan tän tekstin. Oikiasti.

Pitäisi vielä keksiä jotain, miten nauhottaisi ennen ja jälkeen otoksia näistä. Olisi ihan mukava vertailla.

Omaan kyllä laajakalvoisen konkkamikin, mutta jokin puuttuu välistä millä saan sen mikin signaalin line in kelpoiseksi. Pitää kehittää jotain!

-Kurre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti